Bli medlem av Smartskole

*
*
* * ?
*
?
* ?
*

Gjør Smartskole Smartere!

Du har nå opprettet en bruker hos smartskole! For å kunne vise deg mer relevant informasjon og filer som er relevant for deg, så setter vi pris på om du fyller ut litt mer informasjon om deg selv.

*
*

Registrert bruker? Logg inn!

Glemt passord? Logg inn med Feide Ikke registrert enda? Trykk her!

Glemt passord?

Illegal user

Beklager, men din konto har blitt stengt pga bruk av ett serienummer som ikke tilhører din skole. Ta kontakt med rektor@smartskole.no for spørsmål.

<<Gå tilbake

Alt du trenger å vite om skjermer til klasserommet

 

En ny skolehverdag

Det ringer inn til første time på Smestad skole. 4A skal ha naturfag og Maja finner plassen sin. Hun henter opp nettbrettet sitt fra sekken. Læreren gjør tegn til at timen skal gå i gang. På den interaktive tavlen foran i klasserommet står det «Kildesortering».

Læreren peker på levende bilder og grafikk mens hun forklarer hvorfor aluminium kan brukes på nytt, uendelig mange ganger. Elevene får se en kort film. Deretter tegner læreren noe med den digitale pennen, før hun spør om noen av elevene vil hjelpe henne med å fullføre tegningen. Pernille rekker opp hånden og tegner på nettbrettet sitt. Klassen følger med på den interaktive tavlen, der bidraget hennes umiddelbart blir synlig.  

Etter en kort innføring om resirkulering, skal elevene gå sammen i grupper på ulike stasjoner. De ulike stasjonene krever utforskning, og elevene må samarbeide for å løse problemstillingene læreren har gitt dem. På den ene stasjonen jobber læringspartnerne sammen rundt den interaktive skjermen. Størrelsen og touch-mulighetene gir alle på gruppen mulighet til å bidra i arbeidet. Læreren ser at denne stasjonen fungerer godt; den interaktive flaten samler elevene til dialog og utforskning. Et nettbrett er lite og egner seg ikke til samhandling på samme måte.

Etter timen gjennomgår læreren leksene til neste naturfagstime. Leksene utdeles i den samme pedagogiske programvaren som elevene har jobbet med i løpet av timen. Dermed blir oppgavene lett gjenkjennelige for elevene.

 

Les mer og last ned Guiden her.